Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Rusija predložila novi nacrt rezolucije UN o Siriji

518views

Rusija je u ponjedeljak podijelila članicama Savjeta bezbjednosti UN novu verziju svog nacrta rezolucije o Siriji, prenijele su diplomate.

Taj tekst, koji u osnovi ne mijenja raniji ruski stav o Siriji, biće stavljen na raspravu na nivou eksperata sutra popodne, navode diplomate.

Rusija i Kina su uložile veto na nacrt rezolucije o Siriji koje su zapadne zemlje podnijele u oktobru.

Od tada Moskva je sredinom decembra podnijela svoj nacrt rezolucije u kome se osuđuje istovremeno i nasilje sirijske vlade kao i opozicije, ali su zapadne zemlje ocijenile da je tekst suviše blag prema Siriji.

U represiji sirijske vlade prema demonstrantima od sredine marta, kada je počela narodna pobuna protiv vlade predsjednika Bašara al Asada, poginulo je najmanje 5.400 ljudi, prema procjeni Ujedinjenih nacija.

“Ruska delegacija je saopštila da je podijelila novi nacrt. Krajnje je vrijeme da Savjet bezbjednosti ima ozbiljne pregovore” o represiji u Siriji, rekao je jedan od predstavnika njemačke delegacije.

(RSE)