Vijesti

Rusija izrazila sumnju u ubistvo Al-Baghdadija

Free Syrian Army fighters carry their weapons as they walk on the outskirts of the Islamic State-controlled northern Syrian town of al-Bab, Syria February 4, 2017. Picture taken February 4, 2017. REUTERS/Khalil Ashawi
592views

Rusko Ministarstvo odbrane nema pouzdan dokaz da je lider ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi ubijen u akciji američke vojske i izražava sumnju da se slična operacija ikad desila.
“Rusko Ministarstvo odbrane nema pouzdanu informaciju o operaciji američkih snaga u dijelu provincije Idlib pod turskom kontrolom s ciljem likvidacije lidera ISIS-a Abu Bakra al-Baghdadija”, rekao je danas portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, broj onih koji navode da su učestvovali u likvidaciji al-Baghdadija i razmjenjuju kontradiktorne detalje operacije izaziva sumnju da se slična akcija desila.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je da je lider ISIS-a poginuo na sjeverozapadu Sirije kada je aktivirao pojas sa eksplozivom u tunelu u koji je ušao bježeći od američkih vojnika.

(Vijesti.ba)