Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Reis Kavazović osudio terorističke napade u Afganistanu i V. Britaniji

708views

Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović osudio je terorističke napade u Afganistanu i Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Mina.
“Nakon svakog terorističkog napada bilo gdje u svijetu ponadamo se da je on posljednji i da je zlo doseglo svoj maksimum, te da više nećemo gledati slike stradalih nevinih ljudi. Nažalost, realnost nas svakodnevno demantuje i mi i dalje gledamo stravične snimke umiranja i patnje prije svega iz Sirije na koju je svijet zaboravio, a onda evo iz Afganistana i sinoć ponovo Londona”, navodi se u reakciji reisu-l-uleme.

Po njegovim riječima, to što su teroristi svoje kukavičke napade izveli u mjesecu ramazanu, a u slučaju Londona i u vrijeme teravih-namaza najočitije govori da oni ne nastupaju u ime vjere i da ne cijene ni vjeru ni ljudske živote koje je Bog učinio svetim.

“Na nama je da činimo sve kako bi se ovom zlu suprotstavili i da molimo Boga da nas sačuva zablude u vjeri i da našu domovinu i čitav ljudski rod zaštite od ove pošasti. Mi ga Uzvišenog molimo da nas sačuva zla onih koji po zemlji siju nered i koji ne poštuju svetost mjeseca ramazana, a da porodicama žrtava da snage da izdrže ova iskušenja. Njihova bol je i naša bol i mi u sebi moramo naći snage da dobro u svijetu nadvlada”, kaže se na kraju reakcije reisu-l-uleme Kavazovića.

(Fena)