Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Reis Cerić i muftija Kavazaović neće prisustvovati sastanku u Potočarima

346views

Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić i muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku predstavnika političkih partija koji će biti održan u Potočarima.

Ovo je za Minu izjavio Kavazović rekavši da reisu-l-ulema i on uvažavaju poziv koji im je uputila Asocijacija studenata iz Srebrenice za učešće u sutrašnjim razgovorima i cijene zabrinutost studenata za stanje u Srebrenici.

Dodao je da će Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica biti prisutan na sastanku kao posmatrač i da će to biti prilika da se kaže političarima da se moraju sami suočiti sa Srebrenicom, Srebreničanima, kao i propustom da se mnogo ranije uradi posao u vezi s načinom održavanja izbora.

„Stoga Islamska zajednica ni na koji način ne želi biti umiješana u ono što su trebali uraditi političari, a nisu uradili”, istakao je muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović.

Kavazović je naglasio da Islamska zajednica očekuje da političari postignu jedinstvo o svim bitnim pitanjima za status Srebrenice, jer je “Srebrenica duboka i teška rana i ko god pokušava da se sam spašava past će u još u dublju jamu i propast”, prenijela je Mina.

(Vijesti.ba)