Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Rehman: SAD su povrijedile suverenitet Pakistana

330views

Ambasador Pakistana u Washingtonu Sherry Rehman za jedne američke novine izjavio je kako SAD nisu imale pravo da priređuju napade bespilotnim letjelicama na tlu Pakistana, u sjeverozapadnom dijelu te zemlje, saznaje novinar agencije Anadolija.

Rehman tvrdi da SAD nisu imale nikakav dogovor ili sporazum sa pakistanskom vladom za bombardovanje sjeverozapadnog dijela te zemlje. On također dodaje kako su sporni napadi uveliko pogoršali odnose dviju zemalja.

“Američki napadi nemaju pravnu osnovu. SAD su povrijedile suverenitet Pakistana”, kazao je Rehman.

Javnost u Pakistanu veoma je negodovala zbog činjenice da SAD bespilotnim letjelicama bombarduju dio njihove zemlje, kazao je Rehman te dodao kako vlada u Islamabadu prikriva oči na sva dešavanja.

Od 2004. godine vojska SAD-a priređuje napade bespilotnim letjelicama na ciljeve u sjeverozapadu Pakistana. Napadi su usmjereni na pripadnike Talibana i El-Kaide. Od 3.200 smrtno stradalih njih 900 su civili.

(AA)