Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Razmatra se povlačenje bh. vojnika iz Afganistana

406views

Predsjedništvo BiH na sjednici u srijedu odlučilo je da misiju Oružanih snaga BiH u Afganistanu produži za sedam mjeseci, a ne za 14, kako je bilo planirano, s obzirom da se tamo stanje svakodnevno pogoršava.

Radmanović: “Sve oko reforme Ustava mora se odvijati u Parlamentu BiH” (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Radmanović: “Sve oko reforme Ustava mora se odvijati u Parlamentu BiH” (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)

Kako je novinarima na pres-konferenciji održanoj nakon sjednice kazao član Predsjedništva Nebojša Radmanović, odlučeno je da se misija produži za samo jednu rotaciju.

“Prema informacijama koje smo dobili, situacija u Afganistanu se pogoršava, i shodno tome usaglasili smo se da ne donosimo odluku o produženju misije za još dvije rotacije, već za sada samo za jednu, kako bi se u tom periodu mogli dobiti podrobniji izvještaji, te se mogla donijeti konačna odluka o eventualnom povlačenju ili pak produženju. U periodu od 14 mjeseci koliko je trebalo trajati produženje povlače se i neke zemlje koje su članice NATO-a, tako da je ovo pitanje potrebno razmotriti kako unutar BiH, tako i sa predstavnicima NATO-a”, kazao je Radmanović.

(Klix.ba)