Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Rasmusen pozvao Tursku i Siriju da izbegnu eskalaciju

361views

Generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen pozvao je u utorak Tursku i Siriju da izbegnu eskalaciju sukoba i budu uzdržane.

“Nadamo se da će dve strane pokazati uzdržanost i izbeći eskalaciju krize”, rekao je Rasmusen novinarima u Briselu uoči početka sastanka ministara odbrane 28 zemalja članica NATO čiji je član i Turska.

Rasmusen je pozdravio uzdržanost Ankare koja “ima pravo na samoodbranu u okviru medjunarodnog prava”.

Od bombardovanja prošle srede turskog sela na granici sa Sirijom, turska vojska počela je da uzvraća na sirijske napade.

“Turska može da računa na solidarnost NATO i svi mi imamo neophodne planove za odbranu zemlje ako je to potrebno”, dodao je Rasmusen, dodajući da se, ipak, nada da to neće biti neophodno.

Rasmusen je takodje podsetio na stav NATO da je potrebna “odlučna i jednistvena poruka” medjunarodne zajednice režimu sirijskog predsednika Bašara al-Asada kako bi se pronašlo “političko rešenje” te krize.