Vijestiiiiii

Ranjena 12-godišnjakinja: Izrael ponovo bombardovao Gazu

326views

Izraelski avion gađao je jutros metu u Pojasu Gaze, a u napadu su ranjeni jedna 12-godišnja djevojčica i njen otac, izjavili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Izraelska vojska saopštila je da je meta napada bila jedna fabrika oružja, kao odgovor na ispaljivanje raketa iz Gaze na južni di Izraela u akcijama palestinskih boraca.

Jedan projektil pogodio je dom borca iz Gaze, koji u to vrijeme nije bio kod kuće, a šrapneli su povrijedili djevojčicu i njenog oca u susjednoj kući.

Izraelske snage izvršile su više vazdušnih udara protiv palestinskih boraca i njihovih postrojenja u posljednjih nekoliko sedmica, kao odgovor na sporadičnu raketnu vatru.

U vazdušnom udaru prije dva dana poginuli su jedan dvanaestogodišnji dječak i njegov otac, koji su živjeli u kući pored gađane mete. Tri borca ubijena su u vazdušnim udarima prošle sedmice, prenosi AP.

Oko 20 raketa ispaljeno je na južni dio Izraela u posljednja tri dana, ali nije bilo žrtava, niti poremećaja u svakodnevnog života, saopštila je izraelska vojska. (Srna)