Vijestiiiiii

Ramazan u Torontu

431views

Aktivisti turske organizacije Dicle Islam Vakfı, u najevećem kanadskom gradu Torontu postavili su ramazanske šatore, gdje će se organizovati kolektivni iftari za muslimane u Kanadi.

Toronto je u posljednjih nekoliko godina na osnovu kulturnih događaja i festivala imao priliku upoznati se sa islamskom kulturom, a ove godine se upoznao i sa tradicionalnim ramanzanskim šatorima gdje se organizuju zajednički iftari.

Koordinator organizacije u Torontu Mehmet Gul, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao je da na iftarima u ovogodisnjim ramazanskim satorima osim Turaka očekuju i sve ostale muslimane iz Kanade.

“Ono što želimo postići kroz ovu organizaciju jeste da pokušamo sačiniti ramazansku atmosferu našoj braći koji žive daleko od domovine”, rekao je on.

U ramazanskim šatorima tokom mjeseca Ramazana svakodnevno će biti servirano 200 iftara. Osim iftara, pored ramazanskih šatora organizovan je i park za djecu, šator za učenje Kur’ana, predavanja, izložbe, promocije knjiga. Postači će nakon iftara biti posluženi i sa turskim čajem.

(Anadolija)