Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Radni sastanak “Prijatelja sirijskog naroda” u Haagu

460views
Predstavnici šezdesetak zemalja i predstavnici Arapske lige okupili su se u četvrtak u Haagu da pojačaju koordiniranje sankcija protiv režima u Damasku.

“Režim i njegovi partneri pokušavaju da izbjegnu sankcije, zato treba da radimo zajedno s privatnim i javnim partnerima dijeleći informacije”, izjavio je holandski ministar vanjskih poslova Uri Rosenthal, javlja AFP.

Od marta 2011. godine bjesne sukobi u Siriji između pobunjenika i režima Bašara el-Asada. Prema podacima nevladinih organizacija, bilo je više od 27.000 žrtava, većinom civila.

Među mnogobrojnim sankcijama koje su odredile Evropska unija i Arapska liga su emabrgo na oružje, na naftu, financijske sankcije i zabrane putovanja Bašaru el-Asadu i članovima njegove porodice i vlade.

Stručnjaci iz finansijskog sektora razgovarat će s diplomatama o mogućnostima jačanja finansijskih sankcija, kao što je zamrzavanje imovine.

Radna grupa za sankcije dio je konferencije Prijatelja sirijskog naroda zajedno s drugom radnom grupom za ekonomsku obnovu.

(FENA)