Vijestiiiiii

“Vojvode” iz Doboja divljale po Janji: “Poklaćemo još 9.000 majki!”

505views

ilustracijaBijeljinska policija i dalje pokušava da zataška i da se opere od onoga što se događalo u Janji na prošlosubotnjoj fudbalskoj utakmici između Podrinja i dobojske Sloge.

Zbog toga je moralo reagovati i Vijeće Mjesne zajednice Janja i zatražiti da odgovaraju oni koji su dozvolili da navijači Sloge, koji su došli iz Doboja, naprave haos.

“Tokom cijele utakmice, navijači iz Doboja su nas vrijeđali, psovali “tursku i balijsku majku”, uzvikivali “Nož, žica, Srebrenica” i “Poklaćemo još 9.000 majki”. Policija je sve to mirno posmatrala. Policija nije reagovala ni kada su navijači iz Doboja, nakon utakmice divljali i kamenjem i flašama gađali mještane Janje. Uz to, sada policija piše prekršajne prijave protiv navijača Podrinja umjesto protiv “vojvoda” iz Doboja”, saopštilo je Vijeće Mjesne zajednice Janja.

U nedjelju je bijeljinska policija privela 19-godišnjeg fudbalera Podrinja Dženana Đekića. On nije igrao zbog povrede i utakmicu je pratio sa tribina. Punih 13 sati je saslušavan i pušten je tek na intervenciju rukovodstva Mjesne zajednice Janja.

(San)