Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

“Ti si, efendija, pokazao političku zrelost i samopoštovanje”

326views

Nas borce za ovu zemlju više ne iznenađuje ponašanje onih koji su počinili toliko zla i pokušali oružjem podijeliti BiH koliko šutnja i nemar onih koji bi po svom položaju morali biti na braniku naše domovine

Stjepan Kljuić i Miro Lazović, bivši član Predsjedništva RBiH i predsjednik Skupštine RBiH, uputili su pismo podrške i zahvalnosti muftiji banjalučkom Edhemu ef. Čamdžiću povodom neprihvatanja odlikovanja Ureda predsjednika RS-a Ordena časti sa zlatnim zracima.

-U ovim teškim vremenima za našu državu Bosnu i Hercegovinu, kada njeni rušitelji više ne skrivaju svoje namjere ti si učinio gest svakog divljenja i poštovanja. Ne prihvaćajući odlikovanje povodom Dana RS-a na datum 9. januara 1992. godine kojeg su utemeljili haški optuženici Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i Ratko Mladić, ti si, efendija, pokazao više političke zrelosti i samopoštovanja, kako prema preživjelim te svim onim žrtvama agresije, nego svi dužnosnici i politički djelatnici zajedno, kaže se u pismu upućenom efendiji Čamdžiću.

-Nas borce za ovu zemlju više ne iznenađuje ponašanje onih koji su počinili toliko zla i pokušali oružjem podijeliti BiH koliko šutnja i nemar onih koji bi po svom položaju morali biti na braniku naše domovine. Ovaj tvoj čin odbijanja Dodikovog odlikovanja ostat će nažalost usamljen, ali na ponos svih onih istinskih patriota i domoljuba, kažu Kljuić i Lazović u pismu upućenom muftiji banjalučkom.

(FENA)