Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

“Gospodo, rat u Siriji nije nogometna utakmica da se samo gleda”

527views
Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, ponovio je poziv Vijeću sigurnosti UN-a u smjeru poduzimanja aktivnosti kako bi se zaustavilo krvoproliće u Siriji.

Ukazujući na posmatračku misiju UN-a u Siriji koju obavljaju zemlje nestalne članice Vijeća sigurnosti, Erdogan je podsjetio na uticaj jedne ili dvije stalne članice, čiji veto, kako je rekao, blokira aktivnosti ostalih zemalja u smjeru rješenja sirijske krize.

“Pogledajte Siriju. Žene, djeca i starci svakodnevno bivaju ubijani, mučeni, ranjavani. Gospodo, rat u Siriji nije nogometna utakmica da se samo gleda. Zar ćemo samo tako posmatrati krvoproliće?! Niko se više ne može oglušiti na ova dešavanja. U stanju smo pružiti ruku pomoći i mi to moramo učiniti”, poručio je Erdogan.

Turski premijer Erdogan prisustvovao je  „Međunarodnoj konferenciji o stanovništvu i razvoju“ koja se ove godine održala u hotelu Hilton u Istanbulu.

(Anadolija)