Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Prvi put od 1979. godine: Obama i Rohani telefonski razgovarali

443views

Američki predsjednik Barack Obama potvrdio je da je telefonski razgovarao s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem, što je bio prvi direktan razgovor najviših dužnosnika te dvije zemlje od 1979. godine.
Obama je nakon razgovora s Rohanijem ocijenio kako vjeruje da SAD i Iran mogu postići sveobuhvatno rješenje problema oko iranskog nuklearnog programa.

Američki predsjednik je rekao da su on i Rohani uputili svoje timove da ubrzano rade na postizanju sporazuma, te da će SAD sa svojim saveznicima, uključujući tu i Izrael, koordinirati sve akcije na tom području.

Obama je rekao da njegov razgovor s iranskim predsjednikom pokazuje da postoji mogućnost napretka u međusobnim odnosima.

Iranska strana potvrdila je telefonski razgovor dvojice čelnika. Dvojica predsjednika “naglasila su političku volju za brzo rješavanje spora oko nuklearnog programa kao i volju za suradnju u regionalnim pitanjima”, objavljeno je na internetskoj stranci iranskog predsjednika.

SAD i međunarodna zajednica su prije više godina uveli Iranu ekonomske sankcije zbog sumnje da želi proizvesti atomsko oružje skrivajući se iza civilnog nuklearnog programa, što Teheran negira, podsjeća agencija Hina.

(FENA)