Vijestiiiiii

Prvi međunarodni sajam halal industrije (SAHAF) u Sarajevu

290views

Danas je u centru Skenderija održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Prvi međunarodni sajam halal industrije (SAHAF),koji će biti održan u Sarajevu od 27.09.-29.09.2012. godine u organizaciji Sarajevskog sajma i Agencije za certificikovanje halal kvalitete GHB Invest.
Konferenciju za novinare održali su direktor GHB Invest, Seid Alibegović, direktor Agencije za certificiranje Halal kvaliteta Amir Sakić, direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirević i menadžer projekta Salem Alibegović.

Cilj sajma je da na jednom mjestu okupi sve značajnije proizvođače halal proizvoda, one koji žele pokrenuti postupak certificikacije halal kvaliteta, te proizvođače i dobavljače industrijske opreme. Pored proizvođača iz regiona, na sajmu će se naći vodeće svjetske halal industrije, te neki od najznačajnijih halal proizvođača iz Turske, Rusije, sa Bliskog istoka i drugi.

SAHAF će omogućiti halal certifikovanim proizvođačima i pružaocima usluga da predstave svoju ponudu kako domaćim kupcima, tako i potencijalnim kupcima i distributerima. Sajam će trajati tri dana, u sklopu koje je predviđena i konferencija na kojoj će učesnici, ali i šira javnost biti upoznati sa konceptom halal poslovanja i primjenama halal principa u različitim granama industrije.

U konferencijskom dijelu sajma učestvovaće predstavnici bosanskohercegovačke Agencije za certificiranje halal kvalitete kao i brojni gosti iz raznih dijelova svijeta.

(Anadolija)