Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Prva pokrivena predsjednica parlamentarne komisije u Turskoj

324views

Za novog predsjednika Komisije za peticije Velike narodne skupštine Turske (TBMM) imenovana je poslanica ispred Stranke pravde i razvoja (AK partije) iz Mardina Gonul Sahlukbey koja je po povratku sa hadža svoj posao u parlamentu nastavila noseći maramu.

Komisija za peticije sastala se povodom izbora novog predsjednika, nakon što je prethodni čelnik komisije, narodni poslanik iz redova Stranke pravde i razvoja Mehmet Danis, postao stranački kandidat za načelnika Općine Canakkale.
 
Sahlukbey je na mjesto predsjednika komisije predložena od strane narodnih poslanika AK partije. Gonul Bekin Sahkulubey je dobila podršku svih sedam parlamentaraca koji su prisusvovali sjednici i time postala treća žena predsjednik jedne od 17 specijaliziranih komisija TBMM-a.
 
Zastupnica ispred AK partije u Diyarbakiru Oya Eronat juče je izabrana za predsjednika Komisije za javne radove, transport i turizam, dok Azize Sibel Gonul vodi parlamentarnu komisiju za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.
 
(TRT)