Vijestiiiiii

Protivljenje izgradnji džamije u Livnu: Otvorena namjera Hrvata u rasturanju BiH

315views

Bosanskopodrinjska narodna stranka (BPNS) smatra da je pobuna Hrvata za izgradnju Ćurčinica džamije u Livnu otvorena namjera rasturanja Bosne i Hercegovine i dokaz da su se oni borili za veliku Hrvatsku, a ne za Bosnu i Hercegovinu.

“Ukoliko su za izgradnju džamije u onom izgledu kakva je bila, zašto su je rušili, a ako nisu protiv zašto je nisu obnovili 1998. ili 2003. godine, već su na toj ruševini napravili deponiju smeća” , pitaju iz BPNS-a u saopštenju za javnost.

BPNS također pita Hrvate koji se protive izgradnji džamije da li oni sada prave crkve kakve su bile ranije ili mnogo veće i luksuznije?

“Pitamo ih kako bi se oni osjećali da je munara na Humu umjesto križa, ili džamija u mjestu gdje je većina hrvatskih stanovnika, kao što je to slučaj u mjestima gdje su sagrađene crkve, iako su većina mještana Bošnjaci i da li bi prihvatili bošnjačkog generala za predsjednika FBiH kao što su Bošnjaci prihvatili hrvatskog generala bh. porijekla”, stoji u saopštenju BPNS-a.

BPNS naglašava da daje potpunu podršku inspekciji koja poštuje odluke Ministarstva prostornog uređenja FBiH i ne prihvata tu političku zavrzlamu.

(fena)