Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Protest u Pojasu Gaze: Stotine Palestinaca sa svijećama u rukuma

801views

Stotine Palestinaca izašlo je sinoć na ulice Pojasa Gaze, držeći u rukama svijeće i protestirajući, protiv izraelske represije i blokade, javlja Anadolu Agency.
Na poziv Hamasa, stotine građana je izašlo na ulice gradova širom Pojasa Gaze. Oni su zatražila da se okonča izraelska blokada ovog regiona i opća represija koja se provodi prema Palestincima.

Jedan od zvaničnika Hamasa, Mushir al-Misri, optužio je zvaničnu palestinsku Vladu da vrši represiju na Hamas koji vlada u Pojasu Gaze. Istakao je da Hamas, unatoč svemu, neće pokleknuti.

On je skrenuo pažnju na problem nedostatka električne energije u Pojasu Gaze za što je, kako ističe, direktno odgovorna palestinska Vlada u Ramalahu.

Elektroprivreda Gaze je saopćila da će u nedjelju elektrane u Pojasu Gaze prestati s radom zbog nedostatka goriva. Turska i Katar su ranije donirali izvjesnu količinu goriva za opskrbljavanje električnih centrala u Pojasu Gaze, no zalihe su gotovo potrošene. Palestinska Vlada optužuje Hamas da je odgovoran za probleme u napajanju električnom energijom u Pojasu Gaze.

(AA)