Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/wp-content/themes/bingo/templates/template_single_post.php on line 1022
Čistoća

Problemi sa ”spiralom”?

732pregledi
           
Pitanje: Prije otprilike godinu dana stavila sam ‘’spiralu’’. Prije nego što dobijem hajz, na 3-4 dana, pojavi mi se krv koju ne znam u šta da ubrajam, ne znam da li da klanjam ili ne, zapravo to jeste krv hajza, ali ta krv ne teče i ima je vrlo malo, i ona samo stoji tako u meni, i samo je primijetim na toalet papiru kad idem u nužnik. I nakon ta 3-4 dana počne mi teći krv i poslije toga bude isto (ta krv koja stoji u meni) ono što mi je bilo prije pojave krvi hajza. Ta krv nija toliko tamna, niti ima mirisa. Allah vas nagradio na odgovoru!
 
Odgovor: Ono što mi se čini iz vašeg pitanje jeste da se spomenuta situacije ne može smatrati hajzom. Hajz je krv koja teče i koju žene poznaju kada im se pojavi. Ukoliko bi se desilo da krv počne teći, pa pakar i slabo, a žena osjeti i zna da joj je to početak hajza, po bolovima, osjećaju i sl., onda se u toj situaciji smatra hajzom, a Allah najbolje zna!
(Fetava el-Meretil-Muslime, 1/272, Risaletu fi dimai, 75)
 
Odgovorio: Hfz. Dževad ef. Gološ