Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Priveden osumnjičeni za ubistvo imama

493views

Jedna osoba privedena je u vezi sa ubistvom imama i još jedne osobe u njujorškom okrugu Queens, objavili su danas lokalni mediji pozivajući se na visokog američkog policijskog zvaničnika.

Usamljeni napadač ubio je iz vatrenog oružja prije dva dana imama Maulamu Akonjeeja (55) i njegovog pomoćnika Tharu Uddina (64) nedaleko od džamije Al-Furqan u dijelu Queensa koji se zove Ozone Park.

Osumnjičeni je priveden i trenutno je na ispitivanju, rekao je policijski zvaničnik. Privedena osoba odgovara opisu ubice i priveden je dok je prilazio svom automobilu.

Nagrada od 10.000 dolara

Preliminarna istraga pokazala je kako su imam i njegov pomoćnik pogođeni u glave tokom pljačke poslije popodnevne molitve.

Mutni snimak kamere videonadzora pokazuje kako napadač s leđa prilazi žrtvama i puca. Ukop za obje žrtve bit će održan danas.

„On je uvijek želio mir, zašto su ubili mog oca?“, govori imamov sin Naim Akonjee (21) kroz suze.

Vijeće američko-islamskih odnosa (CAIR) nudi nagradu od 10.000 američkih dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja i osude napadača.

(Agencije)