Vijestiiiiii

Pripadnik EUFOR-a, austrijski arijevac, divljao u Sarajevu

410views

altZemaljski sud u Klagenfurtu osudio je prekjučer na 18 mjeseci zatvora 20-godišnjeg Austrijanca, koji je 17. novembra prošle godine tokom služenja u austrijskom kontingentu mirovnih snaga u BiH u jednom sarajevskom lokalu pozdravljao nacističkim pozdravom “Sieg heil!”

Nacistički simboli

Ovaj mladić iz mjesta St. Veit, čiji identitet nije saopćen, mora odležati najmanje šest mjeseci zatvora zbog kršenja Zakona o zabrani veličanja “Trećeg rajha”.

Kako je navedeno tokom izricanja presude, ovaj 20-godišnjak je još u maju 2010. godine, prije odlaska u BiH, na ramenu istetovirao oznaku ABK (Arijevsko bratstvo Koruške), a po dolasku u Sarajevo istetovirao je još i nacistički simbol “Krv i čast”.

Kako je izjavio austrijski državni tužilac Bernhard Kaplaner, ovaj mladić je 17. novembra, po povratku iz navedenog lokala u kamp, vrijeđao jednog turskog vojnika kazavši mu: “Svinjo strana, sve ću vas pobiti!”

Agresivni kuhar

Ovaj 20-godišnjak, inače po zanimanju kuhar, kazao je tokom procesa da nije pozdravljao nacističkim pozdravom. Zanimljivo je kako je izjavio da je o Adolfu Hitleru čuo samo u školi, te da mu niko nikada nije govorio o strahotama koje su počinili nacisti?! Govoreći o nacističkim tetovažama na svom tijelu, kazao je da ih je napravio proizvoljno.

Na tijelu ovog mladića nalaze se, inače, još i tetovaže “Svi policajci su svinje”, “Arijsko bratstvo Karnten”, kao i tetovaža pitbula s oznakom SS.

(Avaz)