Vijestiiiiii

Princ Sultan: Tebuk može postati turistički centar

315views

Minber.ba – Princ Sultan bin Salman, predsjednik Saudijske komisije za turizam i antikvitete (SCTA), izjavio je u utorak da Tebuk ima potencijal da postane jedan od glavnih turističkih centara u Kraljevini, prenosi Arabnews.

Obraćajući se novinarima nakon obilaska nekoliko prirodnih i kulturnih baština u regiji, princ je rekao da Tebuk zahtijeva puno ulaganja u razvoj turističkih objekata i znamenitosti.

“Čekamo niz odluka od strane viših vlasti kako bismo dobili potporu za turističke investicije”, rekao je predsjednik SCTA-a, dodajući da će nove odluke potaknuti velike investicije u tom sektoru.

On je kazao kako postoji mogućnost da se uspostavi integrirani turistički grad u Tebuku, koji će obezbijediti više radnih mjesta za ljude u regiji, posebno u hotelima, apartmanima, opremljenim rukotvorinama i turističkim uslugama.

Niz projekata je provodeno u Tebuku s ciljem poboljšanja infrastrukture. Princ Sultan, u pratnji visokih dužnosnika SCTA-a, je posjetio niz turističkih mjesta u Tabuku, uključujući Zeeta, Jabal Al-Louz, Maghayer Shaab, Bier Saadani i Tayeb ISM.

Princ Sultan je izrazio nadu da će Saudijci dati prioritet provođenju svog ​​godišnjeg odmora u Kraljevini, umjesto odlaska u inostranstvo.

Preveo i prilagodio: Edin D.

(Minber.ba)