Vijestiiiiii

Prijetnja protestima zbog izgradnje džamije u Livnu

416views

Udruženja hrvatskih veterana opštine Livno zaprijetila su mirnim protestima, ukoliko se nastavi izgradnja džamije “Ćurčinice” u Livnu, koja bi prema novom projektu trebalo da bude sakralno-poslovni objekat.

Koordinacija udruženja hrvatskih veterana usvojila je na današnjoj sjednici zaključak kojim se podržava stav Opštinskog vijeća Livno od utorka, 26. jula, da se hitno obustavi izgradnja sakralno-poslovnog centra, odnosno džamije Ćurčinica, čiji projekat nije u skladu sa prostorno-planskom dokumentacijom opštine.

“Ukoliko institucije vlasti Federacije BiH i Medžlis Islamske zajednice Livna ne postupe po zaključku Opštinskog vijeća, udruženja hrvatskih veterana pozvaće sve građane livanjske opštine na mirne proteste”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Opštinskog vijeća Livna vijećnici su sa 19 glasova za, dva protiv i dva uzdržana usvojili zaključak kojim se traži hitno obustavljanje izgradnje džamije po projektu Medžlisa IZ “koji nije u skladu sa važećom prostorno-planskom dokumentacijom opštine Livno”.

(Fena)