Vijestiiiiii

Prijedlog zakona o zabrani nikaba prošao Ustavnopravnu komisiju

566views

Na sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda danas je usvojen zaključak da je Prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji je predlagač poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Drago Kalabić, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.  

Komisija je podržala Prijedlog izmjena i dopuna Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentu BiH, saopćio je Parlament BiH.

Usvojen je zaključak da su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, i Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u 2011.godini, čiji je predlagač Privremena komisija za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u 2011. godini, usklađeni sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, navodi se u saopćenju

Komisija je dala pozitivno mišljenje o Izvještaju o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2009. godinu, čiji je podnosilac Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH i primila k’ znanju Informaciju o radu Tužilaštva BiH.

(Onasa)