Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Predsjedništvo BiH priznalo novu libijsku vlast

240views

Predsjedništvo BiH je na 11. hitnoj sjednici donijelo Odluku o priznanju Prelaznog nacionalnog vijeća Libijske Republike kao, kako stoji u Odluci, jedinog legitimnog predstavnika libijskog naroda.

Predsjedništvo BiH je zadužilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi predstavnika Ministarstva da stupi u kontakt sa predstavnicima Prelaznog nacionalnog vijeća Libijske Republike, a u svrhu nastavka razvoja bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Libije, te zaštite ekonomskih interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Ovakva odluka bila je nagoviještena i nakon jučerašnje sjednice, kada je Nebojša Radmanović najavio mogućnost donošenja takve odluke.

Dosadašnji vladar Libije, pukovnik Muamer Gadafi nalazi se u bjekstvu, a njegova lokacija još uvijek nije otkrivena. U potragu za njim su se dali pripadnici NATO-a, ali i komandosi SAS-a, elitna britanska vojna jedinica.
(Sarajevo-x.com)