Vijestiiiiii

Potpisan Memorandum s Kuvajtom

432views

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i ministar zdravstva Kuvajta dr. Helal Al Sayer potpisali su jučer, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, Memorandum o razumijevanju između Vlade Kuvajta i Vlade FBiH u vezi sa saradnjom na polju zdravstvene zaštite i medicinskih nauka. Ovaj dokument predstavlja izraz volje za razvoj saradnje na poljima primarne zdravstvene zaštite, preventivne medicine, promocije zdravlja, fizikalne medicine i rehabilitacije, istraživanja, razvoja i industrijalizacije biotehnologije i drugih područja od zajedničkog interesa.

Dvije strane će sarađivati kroz razmjene informacija, delegacija i stručnjaka, razmjenu iskustava u vezi s prioritetnim pitanjima, kroz učestvovanje na kongresima, konferencijama i drugim događajima, kroz zajedničke projekte i obuku uposlenih na poljima zdravstvene zaštite i medicinskih nauka, te na poboljšanju pristupa uslugama zdravstvene zaštite.

Također će poticajnim naporima promovirati direktnu saradnju među zdravstvenim ustanovama, centrima i bolnicama na poljima od zajedničkog interesa, što podrazumijeva i angažman naših ljekara u kuvajtskim bolnicama.
Memorandum, čijem su potpisivanju prisustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Jasin Ravašde, federalni ministar zdravstva dr. Safet Omerović i članovi kuvajtske delegacije, podrazumijeva i razvoj saradnje kroz razmjenu medicinskih stručnjaka i specijalista radi razmjene informacija, iskustava i poboljšanja njihovih kvalifikacija.

(Vijesti.ba)