Aktuelno

Posjeta Matuzićima i Doboju (foto)

272views

Ekipa web stranice NUM je u srijedu ujutro sa uvaženim dr. Safetom Kuduzovićem posjetila dvije lokacije na kojima su bile poplave u proteklim danima. 

U organizaciji udruženja Svjetlo tim koji je bio sastavljen od dvije radne grupe stigao je u jutarnjim satima u Maglaj, gdje je jedna radna grupa ostala da čisti gradsku Biblioteku grada Maglaja, dok se druga radna grupa u kojoj je bio i dr. Kuduzović uputila prvo ka Matuzićima-Doboj Jugu gdje je poplavljeno oko 150 domaćinstava i tom prilikom su posjetili nekoliko domaćinstava i udijelili pomoć u namirnicama, lijekovima i higijenskim sredstvima.

Nakon toga, kolona se zaputila u sami centar Doboja gdje su povratničkim porodicama udijelili istu vrstu pomoći kao i na prvoj lokaciji. Ono što je bilo primjetno skoro kod svih ovih ljudi  je činjenica da ih je više obradovala posjeta i lijepa riječ, nego namirnice koje su dobili.

Zaista su ovo trenuci u našim životima kada je vrijeme da se zbližimo, da stanemo jedni uz druge i budemo na usluzi jedni drugima u vremenu ovakvih iskušenja, jer mi smo jedno tijelo, jedan ummet Muhamedov, sallallahu alejhi ve sellem. Pa pokažimo sad to na djelima, da ga zaista istinski slijedimo.