Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Policijski general ubijen tokom sukoba u Egiptu

355views

General policije je ubijen u četvrtak u borbama između snaga sigurnosti i opozicionara u blizini Kaira, usred nemilosrdne kampanje represija u kojima su gađane pristalice svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija.

Napad snaga reda na opoziciono uporište Kerdasa rezultirao je ubistvom generala Nabila Faraha, zamjenika šefa policije pokrajine Gizeh, kojoj pripada Kerdasa, izjavio je zvaničnik sigurnosti.

Novinari agencije AFP su čuli pucnjeve i vidjeli naoružane ljude koji pucaju u policajce sa zgrada, dok je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Hani Abdel Latif uvjeravao AFP da se operacija neće završiti dok Kerdasa ne bude “očišćena od svih terorista”.

Državna televizija je objavila snimke policajaca koji izvode pretrage i hapšenja u selu gdje je nametnut jednodnevni prekid vatre.

Stotine demonstranata koje su tražile povratak Morsija ubijene su u represijama u augustu, kao i deseci policajaca i vojnika u pobunama i napadima. Više od 2.000 pripadnika Muslimanskog bratstva je uhapšeno, od kojih gotove svi njihovi šefovi.

(Fena)