Vijestiiiiii

Poginulo 5 poljskih vojnika u Afganistanu

345views

U eksploziji bombe u Afganistanu poginula su petorica poljskih pripadnika međunarodnih snaga. Bomba, koja je bila postavljena pored puta, eksplodirala je prilikom prolaska njihovog konvoja, javila je poljska agencija PAP.

Agencija je tu vijest objavila pozivajući se na izvore “bliske vladi”, bez iznošenja detalja. NATO je saopštio da je poginulo pet vojnika, ali nije objavio njihovu nacionalnost.

Portparol poljskih snaga odbio je da komentariše za Frans pres slučaj “pošto porodice žrtava još nisu kontaktirane”.

Snage NATO-a u Afganistanu napadnute su u zoni na istoku zemlje koju kontrolišu poljski vojnici, što je potvrdio i zamjenik guvernera provincije Gazni Mohamad Ali Ahmadi.

U Afganistanu su ove godine poginula 532 pripadnika NATO snaga. Portparol afganistanske vojske rekao je da vojska te zemlje sada broji 180.000 vojnika.

Mohamad Zahir Azimi rekao je da je broj vojnika ove godine povećan za 40.000. Cilj je da afganistanska vojska do odlaska NATO snaga u oktobru 2012. ima 195.000 vojnika.

Međunarodne snage računaju na to da će afganistanska vojska i policija preuzeti potpunu bezbjednosnu kontrolu u zemlji do kraja 2014. godine.

(RTS)