Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Pobunjenici uzvratili Asadovim snagama

327views

Pobunjenici su na istoku Sirije zauzeli postrojenje protuavionske odbrane i napali vojni aerodrom te tako uzvratili zračnim napadima na koje se u borbi protiv njih sve više oslanja predsjednik Bašar al-Asad, objavila je promatračka skupina.

Pobunjenici u Deir al-Zoru zauzeli su zgradu s protuavionskom opremom, zarobili najmanje 16 osoba i osvojili zasad nepoznat broj protuavionskih raketa, rekao je Rami Abdulrahman iz Sirijskoga opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji.

Napadi u naftom bogatoj pokrajini Deir al-Zoru slijedili su nakon pobunjeničkih napada na vojne aerodrome u područjima Alepa i Idliba, blizu turske granice.

Sirijski vođa koji pokušava ugušiti 17-mjesečni ustanak u kojem je već poginulo dvadeset hiljada ljudi, izgubio je nadzor nad ruralnim podučjima sjevernog, istočnog i južnog dijela zemlje, te se okrenuo napadima iz helikoptera i aviona.

(HRT)