Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Pobunjenici protiv vlade u egzilu

273views

Sirijski pobunjenici su ocijenili da će buduća prijelazna vlada koju bi trebala voditi manjinska opoziciona  grupa mrtvorođena, jer nije reprezentativna.

“Ta vlada u egzilu je mrtvorođena, jer bi je trebala činiti grupa koja ne predstavlja cjelokupnu opoziciju i ne odgovara zahtjevima i težnjama sirijskoga naroda”, rekao je za France presse pobunjenički pukovnik Kasem Sadedin, glasnogovornik Slobodne sirijske vojske.

“Tranzicijska vlada treba konsenzus i svaki vladin projekt koji će marginalizirati grupe unutar zemlje osuđen je na neuspjeh”, rekao je Sadedin putem Skypea.

On smatra da bi prijelaznu vladu trebalo predstavljati Sirijsko nacionalno vijeće, tj. glavna opoziciona koalicija, kao i ustanici koji se bore na terenu.

Sirijski oporbeni dužnosnik Hajtam al-Maleh (81) u utorak je najavio kako je neovisna grupa Sirijaca bez političke pripadnosti od njega zatražila da osnuje vladu u egzilu sa sjedištem u Kairu.

(AJB)