Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Pobunjenici pogubili četvericu pripadnika Assadove milicije

271views
Na YouTubeu se danas pojavio video na kojem se vidi kako sirijski pobunjenici ubijaju četvericu muškaraca odanih režimu Bashara al-Assada.

Video prikazuje četvericu pripadnika Assadove milicije koje pobunjenici dovode na javno mjesto koje izgleda kao školsko dvorište u Alepu.

Muškarci naoružani kalašnjikovima vode zarobljenike na strijeljanje u donjem vešu dok okupljena gomila uzvikuje parole kao što su: “Za slobodni sirijsku vojsku, gazit ćemo Assadu po glavi”.

Nakon što su muškarci dovedeni pred zid, kamera se sklanja iza gomile, a u pozadini se čuju rafalni pucnji nakon kojih se vide mrtva tijela kako leže jedno preko drugog.

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava osudili su javnu likvidaciju Assadovih ljudi koju ocjenjuju kao ratni zločin. Misija Ujedinjenih nacija u Siriji izrazila je zabrinutost zbog situacije u Alepu.

(Klix.ba)