Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Pobunjenici odsijecaju Tripoli

548views

Libijski pobunjenici su danas potvrdili da su zaposjeli gradove Garian i Sorman, oko 50 kilometara južno i zapadno od glavnog grada i uporišta vladinih snaga, Tripolija kojem se približavaju.
Pobunjenici kažu i da imaju “potpunu kontrolu” nad 15 kilometara puta izmedju primorskih gradova Zavija i Sorman, čime su Tripoli odsjekli od snabdijevanja Tunisa, rekao je za AFP predstavnik pobunjenika.

Zavija je četrdeset kilometara od glavnog grada.  Pobunjenici kažu da su naišli na jak otpor u Zaviji i da su zaustavljeni na ulazu u taj grad.

Predstavnik Vojnog savjeta pobunjenika za region zapada, Abdesalam Otman je ipak priznao “prisustvo neodredjenog broja” snajperista vladinih snaga u nekim stambenim četvrtima.

Predstavnijk Vlade Libije, Ibrahim Musa, priznao je u nedjelju uveče da su pobunjenici ušli u Garian i da ima “sukoba” u Sormanu.

(Beta)