Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Pobunjenici iskopali tunel od 300 metara kako bi napali Assadove snage

405views

Jedinice pokreta Islamski front, napale su bazu sirijske vojske u Halepu, nakon što su vojnici dva mjeseca kopali tunel dužine 300 metara, u koji su položili eksploziv. Opozicija ovu operaciju koju su nazvali “Zelzele“, smatra velikim udarom na provladinu vojsku, a ekipa Anadolu Agency (AA) je uspjela snimiti napad. Nakon ekspozije, pobunjenici su nastavili napad na hotel Charlton, gdje se nalazila baza sirijske vojske upotrebom minobacačkih granata, ručnim bombama i vatrenim oružjem.

Opozicioni aktivisti su nakon sukoba zauzeli važne tačke oko kule Halep, gdje su se odvijali sukobi.

Operaciju je vodio zapovjednik Ebu Assad, koji je u izjavi za AA kazao da su blokirali sve puteve kroz koje bi mogla stići pomoć sirijskoj vojsci, zbog čega je ovo veliki udar za vlasti.

“Smjestili smo eksplozive ispod hotela, a zatim smo organizovali pretres u okolnim zgradama gdje su boravili pripadnici provladine vojske. Zauzeli smo tri zgrade, jednu školu, džamiju i još nekoliko objekata koji su bili pod kontrolom vojske. Opkolili smo i kulu Halep“, pojasnio je Assad.

(AA)