Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Petorica generala napustila Gadafija

327views

Pet generala, dva pukovnika i jedan major libijske vojske izjavili su u Rimu da su napustili lidera Moamera el Gadafija, kao i da se libijska vojska trenutno nalazi na 20 odsto kapaciteta.

Portparol italijanskog ministarstva spoljnih poslova Mauricio Masari rekao je juče novinarima da su oficiri dezertirali zahvaljujući “pažljivom, kompetentnom i odlučnom radu naše obaveštajne službe”.

– Napravili ste pravi izbor da napustite režim bez budućnosti – rekao je Masari predstavljajući odbjegle oficire i predstavnike libijskih pobunjenika na konferenciji za novinare.

Bivši ministar spoljnih poslova, predstavnik Libije u Ujedinjenim nacijama prije nego što je promijenio stranu, Abdel Rahman Šalgam izjavio je da su osmorica oficira koji su dezertirali među 120 koji su napustili Gadafija i Libiju u proteklih nekoliko dana.

– NATO snage parališu Gadafijevu vojsku, koja je sada na oko 20 odsto od svog kapaciteta – saopštio je general Salah Giuma Jahmed.

Portparol Nacionalnog prelaznog veća Mahmud Šamam je rekao da pobunjenici još nisu dobili novac koji im je obećan i da “sporost te operacije” otežava djelovanje.

Za sada nije moguće proveriti identitet oficira ili kako su oni napustili Libiju. Prije dva dana mediji su javili da je više od 20 libijskih vojnika, među kojima jedan pukovnik, pobjeglo iz zemlje u dva manja čamca i da su se sklonili u susedni Tunis.

(Tanjug)