Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Peres pozvao Assada da podnese ostavku

431views

Izraelski predsjednik Shimon Peres pozvao je sirijskog lidera Bashara Assada da podnese ostavku, usmjeravajući svoju poruku prema arapskom svijetu na svojoj prvoj pres-konferenciji za arapske medije.

Peres je također izrazio podršku za sirijske demonstrante za koje je izjavio da se “bore za mir i koji žele da žive kao ljudi”, prenosi AP.

Govoreći o mirovnom procesu, Peres je izjavio da je Izrael “bliže nego ikada” miru s Palestincima i rekao da se razlike između dvije strane mogu premostiti do septembra, kada Palestinci planiraju zatražiti glasanje o njihovoj državi u UN-u.

Mirovni pregovori su u ćorsokaku od 2008. godine zbog pitanja granica, palestinskih izbjeglica i izraelskih naselja na Zapadnoj Obali.

Peres je i ranije bio domaćin arapskim novinarima, ali današnji događaj je prva zvanična konferencija za novinare arapskih sredstava informisanja.

(Fena)