Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Peres: Assad će nestati na ovaj ili onaj način

347views

Izraelski predsjednik Simon Peres kazao je da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad izgubio pravo da bude lider kada je ubio na stotine hiljada civila, dodavši da će “Assad nestati, na ovaj ili onaj način“.
“Assad je razlog svemu ovome što se dešava u Siriji. On nije nikad bio osoba koja je bila izabrana za predsjednika. Nikada u Siriji nije vladala istinska demokratija, ali sve i da jest, i da je izabran na demokratski način, nema pravo ubijati svoje ljude. Assad će nestati na ovaj ili onaj način“, rekao je Peres.

Dotaknuvši se teme američke vojne intervencije, Peres je pohvalio napore američkog predsjednika Baracka Obame da procijeni sve mogućnosti prije nego što donese tako važnu odluku.

On je dodao da je Izrael jako dobro opremljen za odbranu.

U vezi sa mirovnim pregovorima između Palestine i Izraela, izraelski predsjednik Peres je istakao kako se nada da će potrajati mirovni pregovori, te kazao da imaju devet optimističnih mjeseci, koliko će potrajati mirovni proces.
(Anadolija)