Vijestiiiiii

Palestinske žrtve u tunelima Gaze

275pregledi
MINBER.BA – Tijela dvojice Palestinaca su izvađena iz tunela u Gazi nakon što su tuneli bili bombardovani od strane izraelskih vazdušnih snaga, saopštili su medicinski radnici. Vazdušni napadi kojima su mete bili tuneli između Gaze i Egipta su se desili u nedelju u blizini graničnog grada Rafah, saopšteno je od strane izraelske vojske.  

Bombardovanje se desilo nedugo nakon što su tri rakete ispaljene na izraelsku teritoriju sa teritorije Pojasa Gaze, koji međutim nisu uzrokovali žrtve.  Palestinski pokret otpora, naoružana grupacija sa centrom u Gazi je preuzela odgovornost za ispaljivanje raketa.

Napadi se nastavljaju

Napadi u subotu su se desili dan nakon što je izraelska vojska bombardovala nekoliko drugih tunela koji su se u prošlosti koristili za unos oružja u Gazu.

Ovaj posljednji napad Izraelaca je prvi napad na palestinske tunele u posljednja dva mjeseca.  Rakete koje su ispalili palestinski raketni skvadroni su prestali nakon egipatskih pokušaja da osigura uspjeh sporazuma o prestanku vatre i izraelske 22-dnevne ofanzive na Gazu.

Također, 35-godišnji palestinski farmer je ranjen od strane izraelskih vojnika u južnoj Gazi, saopštili su medicinari.

 
(Al-Džezira)
 
Za minber.ba preveo: J.Č. 
X