Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Palestinske izbjeglice čiste puteve u kampu Yermuk kako bi dobili pomoć

261views

Nakon što su se prorežimski borci i pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije u nedjelju postigle sporazum o dopremanju humanitarne pomoći u palestinski izbjeglički kamp Yermuk u Damasku, koji je već duže vremena bio pod apsolutnom opsadom, Palestinci u kampu su počeli čistiti puteve kako bi im pomoć bila dopremljena, javlja Anadolu Agency (AA).

Humanitarni aktivista Ziya Muhammed je, u izjavi za AA, kazao da režimske snage predsjednika Bashara al-Assada ne dozvoljavaju ulazak humanitarne pomoći u kamp, jer putevi nisu očišćeni od barikada.

“Ulaz i izlaz iz kampa još uvijek su zatvoreni, ali su mještani kampa počeli čistiti ceste unutar samog kampa Yermuk”, kazao je Muhammed.

Palestinski izbjeglički kamp Yermuk već duže vremena je pod apsolutnom opsadom sirijske vojske, a od gladi je do sada umrlo više od 100 osoba u kampu.

(AA)