Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Palestinci uvjereni da imaju dovoljno glasova u UN-u

387views

Palestinski ministar vanjskih poslova izrazio je u utorak uvjerenje da će njegovo izaslanstvo osigurati minimum od devet glasova potrebnih da u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda dobiju potporu palestinskoj državnosti.

Za rezoluciju Vijeća sigurnosti potrebno je devet od 15 glasova no Sjedinjene Države su već rekle da će uložiti veto, što bi spriječilo usvajanje. Izraelski dužnosnici koji se protive traženju palestinske državnosti su rekli da će Palestinci imati teškoća u osiguravanju potrebnog minimalnog broja glasova.

“Radimo na osiguravanje devet glasova i mislim da ćemo uspjeti”, rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Rijad al-Malki novinarima nakon susreta s njegovim venezuelanskim kolegom.

Malki stajalište SAD ne smatra nepromijenjivim. “Mi se nadamo da će Sjedinjene Države izmijeniti svoje stajalište i biti na strani većine nacija ili zemalja koje žele podržati palestinsko pravo na samoodređenje i neovisnost”, rekao je Malki.

(Hina)