Vijestiiiiii

Palestinca koji ih je gađao kamenom Izraelci ubili suzavcem

381views

Mustafa je podlegao ranama u subotu, sahranjen je u ponedjeljak, a izraelska vojska suočila se s brojnim reakcijama i kritikama nakon što se njihov visoki dužnosnik – glasnogovornik rugao stradalom mladiću na Twitteru.

Palestinac Mustafa Tamimi (28) goloruka je žrtva izraelskih vojnika koji su pucali u njega, zbog toga što je navodno bacio kamen na njihov oklopni transporter na Zapadnoj obali. Na bačeni kamen izraelski vojnici su iz vozila, udaljenog svega nekoliko metara od Mustafe, ispalili suzavac izravno u njegovo lice.

Mustafa je podlegao ranama u subotu, sahranjen je u ponedjeljak, a izraelska vojska suočila se s brojnim reakcijama i kritikama nakon što se njihov visoki dužnosnik – glasnogovornik rugao stradalom mladiću na Twitteru. Dok je u utorak u selu Nabi Saleh klanjana dženaza (sahrana) Mustafi Tamimu, glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), bojnik Peter Lerne na Twitteru je napisao: “Što je Mustafa mislio trčeći za džipom i bacajući kamen. Glupost.” Njegov post slijedili su i drugi vojnici, čiji komentari također nisu bili primjereni.

Kasnije su objavljene fotografije na kojima se vidi Mustafa dok leži u lokvi krvi, prije nego je odvezen u bolnicu, gdje je i podlegao.

(vecernji.hr)