Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Palestinac ubijen na kontrolnom punktu

229views

Izraelske snage otvorile su u ponedjeljak rano ujutro vatru na palestinsko vozilo na kontrolnom punktu na okupiranoj Zapadnoj obali i ubile jednu osobu, te ranile druge dvije, objavili su palestinski zvaničnici.
Nisu jasni razlozi zbog kojih je izraelski vojnik pucao na vozilo koje se približavalo kontrolnom punktu na cesti koja povezuje Jerusalem i gradove na Zapadnoj obali.

Išli na molitvu

Prema palestinskim vlastima, radilo se o trojici muškaraca koji su išli na molitvu u Jerusalem.

Palestinski medicinski i sigurnosni izvori kazali su da je ubijen vozač automobila Akram Dair (40), dok je ranjeno dvoje palestinskih putnika.

Povrijeđeni Palestinci i tijelo preminulog prevezeni su u bolnicu u Ramallahu.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da se desio “incident” na cesti koja vodi od Zapadne obale do okupiranog Istočnog Jerusalema, ali nije želio elaborirati.

Palestinci sa okupirane Zapadne obale nemaju pravo da ulaze na okupirane teritorije, uključujući Istočni Jerusalem, bez dozvole izraelskih vlasti.

(AJ Balkans)