Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
PITANJA I ODGOVORI

Otkrivanje stidnog mjesta žene pred djecom

699views

Pitanje: Imam dijete koje je staro 11 mjeseci, nekada se desi da pred njim promijenim garderobu. Da li mi je to dozvoljeno? Kolika je starosna dob djeteta pred kojim ne bih smjela pokazati stidno mjesto? Isto tako vas molim da mi objasnite da li je dozvoljeno oblačenje kratke garderobe sa kojom se uljepšavam svom čovjeku pred njim?

Odgovor: Ukoliko dijete spozna, shvati, razumije šta su stidna mjesta, u tom slučaju nije dozvoljeno ženi da otkriva stidna mjesta pred njim. Ukoliko dijete ne razumije, nema nikakve smetnje. Moje mišljenje je da dijete od 11 mjeseci ne razumije šta je to stidno mjesto, ali već od 4 godine ili 5 godina počinje da shvata i da razumije. Ono što je najbitnije ovde jeste da svako dijete kada počne da shvata i razumije šta su to stidna mjesta, odnosno da razmišlja o njima,od tog trenutka nije dozvoljeno da žena, odnosno majka otkriva stidno mjesto pred njim.

Odgovorio: Dr. Halid ibn Ali el-Mušejkih