Vijesti

Ostavio slavu i milione dolara da bi pomagao drugima

516views

Kada je 2009. godine potpisao 37,5 miliona dolara vrijedan ugovor sa NFL ekipom Sent Luis Remsa, Džejson Braun je postao najplaćeniji centar u ovom sportu svih vremena, ali poznat u cijelom svijetu nije postao zbog tog ugovora, već zbog činjenice da ga je raskinuo prije vremena i odlučio da se posveti – farmi.

Braun je 2012. imao 29 godina i pred tu sezonu obavijestio je Remse da napušta američki fudbal, te da im ostavlja 12,5 miliona dolara koje je trebalo da zaradi u prvenstvu čiji se početak približavao.

Šokirani čelnici Sent Luisa nisu imali kud, ali Džejson Braun i te kako jeste. Odradio je ono što se od njega tražilo, osim te posljednje godine, zaradio je 25 miliona od 37,5 ugovorom predviđenih i – otišao u farmere. Sa jednim posebnim ciljem.

Na internetu je, uz snimke sa YouTubea, učio o povrtarstvu, a novac je uložio u 404 hektara zemlje u Sjevernoj Karolini. Odlučio je da i sam radi na ogromnim njivama, zajedno sa unajmljenim radnicima.

I ne samo to, odlučio je da sve ono povreće koje mu nije potrebno za ličnu upotrebu, a svakako da toga ima na pretek na 404 hektara – pokloni siromašnima.

Samo ove jeseni poklonio je oko 23 tone krompira i oko pet tona krastavca narodnim kuhinjama.

Mnogima, čak i osobama koje su angažovane kao nadzornici na njegovom imanju, i dalje je čudno kako se neko odlučio da uloži u hranu – koju poklanja.

“Znate, ljubav je najljepša valuta koju možete dati bilo kome”, kaže ovaj tridesetjednogodišnjak od 145 kilograma, koji je karijeru gradio čuvajući kvoterbekove, a život gradi – čuvajući podsjećanje koliko je važno biti čovjek, prije svega.

(Agencije)