Vijestiiiiii

Nošenje marame Austrijancima više smeta od islamske vjere

292views

Islamska vjera i boja kože za većinu Austrijanaca ne predstavlja problem za veću integraciju imigranata u autsrijsko društvo, već način odijevanja, a pogotovo nošenje marame, pokazalo je istraživanja Društva za socijalne nauke.

Prema rezultatima istraživanja, čak 67 posto Austrijanaca smatra da odjeća, prije svega nošenje marame, predstavlja veliku prepreku u integraciji pripadnika islamske vjere.

Više od polovine Austrijanaca, njih 52 posto, problematičnim vidi “kulturalno ponašanje, odnosno uopšteno ponašanje” imigranata.

Manje problematičnom u integraciji smatra se islamska vjera, koju svega 33 posto smatra velikom preprekom. Manjom preprekom je smatra 40 posto ispitanih, 24 procenata misli da to nije nikakav kamen spoticanja.

Takođe i boja kože ne igra veliku ulogu u prihvatanju imigranata i svega 29 posto anketiranih je mišljenja da to može biti velika prepreka.

Austrijanci nisu nešto posebno zadovoljni integracijom imigranata. Čak 51 posto tvrdi da integracija samo djelimično funkcioniše, i niko nije želio da kaže da je ona “odlična”, a svega 10 posto je reklo da je dobra.

(Tanjug)