Vijestiiiiii

Obnova džamije Čurčinica odvija se prema planu

465views

Obnova livanjske džamije Ćurčinice, zahvaljujući lijepom vremenu i marljivosti izvođača, odvija se planiranom dinamikom. Kupola, čija je metalno-drvena konstrukcija podignuta nedavno, ovih je dana opkovana daskom i samo se čeka da za koji dan stigne lim iz Sarajeva pa da bude i pokrivena.

Uporedo s radovima na kupoli, odvijaju se poslovi i na pratećim objektima, koji su također opkovani daskom. Trenutno se čeka da stigne bijeli crijep za pokrivanje. Radi se i na ogradnom zidu oko džamije i omanjeg harema, koji je također spomenička baština pod zaštitom države.

– Sve ide prema planu. Desetak građevinaca u rekordnom roku obavlja planirane građevinske radove, a ne zaostaju ni druge angažirane firme za specijalizirane zahvate. Imamo manjih problema s priključenjem na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, premda za sve imamo uredne papire. Nadamo se da će i to biti riješeno i da će prva faza radova biti na vrijeme okončana. Radovi su počeli 17. jula i za protekla četiri mjeseca glavnina posla je urađena – izjavio je Hajrudin Maksić, predsjednik Medžlisa IZ Livno.

(Avaz)