Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Novoizabrani talibanski vođa odbio mirovne pregovore

293views

Talibanski lider Molla Ahtar Mohammed Mansour odbio je mirovne pregovore između talibana i afganistanske vlade i istakao da će se nastaviti borbe oružjem sve dok se u zemlji ne uspostavi islamski režim, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nećemo slušati propagandu o miru, naša borba će trajati sve dok se ne uspostavi islamski režim u državi”, istakao je Mansour.

Mansour je ovo izjavio tokom govora održanog nakon što je izabran za vođu talibana. On je dodao kako je veoma bitno da su talibani ujedinjeni, da se međusobno pomažu i podržavaju, ali i pozvao ih i da izraze poštovanje narodu.

Ovo je prvi put da je glas lidera talibana snimljen i da je ta snimka objavljena.

Mansour je bio blizak sa prethodnim liderom Molla Omerom i godinama bio je na istaknutim pozicijama te je na taj način zaradio Omerovo povjerenje.

Novoizabrani vođa je vodio razne operacije na jugu Afganistana, a i obavljao je poslove u ministarstvu avijacije Afganistana.

(Anadolija)