Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Novim mjerama protiv Assada

410views

Američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy dogovorili su se jučer da će razmotriti daljnje mjere pritiska na sirijskog predsjednika Bashara al-Assada zbog nasilja prema prosvjednicima.

Obama je odvojeno telefonski razgovarao s njemačkom kancelarkom i francuskim predsjednikom pri čemu su svi osudili bezobzirno nasilje nad sirijskim stanovništvom, izvijestila je Bijela kuća.

Složili su se da će razmotriti dodatne mjere kojima bi se izvršio pritisak na Assadov režim ali i dala potpora sirijskom narodu. No, u izjavi Bijele kuće ne navode se pojedinosti o mjerama koje će biti razmotrene.

Istražitelji UN-a izjavili su da sirijske snage moraju prestati primjenjivati prekomjernu silu protiv mirnih prosvjednika koja je rezultirala pogubljenjima i drugim zločinima kažnjivima prema međunarodnom pravu.

Sirijski tenkovi ponovno su gađali Hamu, izjavili su stanovnici i aktivisti za ljudska prava, šestog dana vojnog napada na taj grad u svrhu gušenja prosvjeda protiv al-Asada. Stanovnici Hame izjavili su kako strahuju da je broj mrtvih veći od 135 otkako je vojska pokrenula napad na grad u nedjelju.

(rtl.hr)