Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Njujorški muslimani skupili potpise podrške mijanmarskim muslimanima

312views

Egipatsko muftijstvo saopštilo je da su u New Yorku od muslimana prikupili 10 hiljada potpisa kojima traže od SAD-a da izvrše pritisak na mijanmarsku vladu kad je u pitanju prestanak nasilja nad muslimanima u toj zemlji.

U saopštenju Egipatskog muftijstva navodi se da je savjetnik muftije Ibrahim Necm, nakon što je predvodio bajram-namaz u New Yorku, od vjernika prikupio deset hiljada potpisa za podršku Rohingya muslimanima iz pokrajine Arakan u Mijanmaru.

“Muslimani koji žive u New Yorku imaju puno mogućnosti i mogu pomoći u rješavanju islamskih problema”, navodi se u saopštenju, u kojem je dodato da je nasilje koje se provodi nad Rohingya muslimanima u Arakanu “mrlja čovječanstva”.

U toku ove sedmice, prikupljeni potpisi biće predati generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki-moonu i Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a, navedeno je u saopštenju.

U nasilju kojem su Rohingya muslimani u Arakanu izloženi proteklih mjeseci veliki broj ljudi izgubilo je život, a desetine hiljada je protjerano.

(Anadolija)