Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Njemačka: Desničari napali sirijsku djecu

832views

Grupa mladih desničara u Istočnoj Njemačkoj prijetila je nožem nekolicini sirijske izbjegličke djece i udarala ih, a potom uzvikivala desničarske slogane, saopćila je njemačka policija.

Tri izbjeglička dječaka, uzrasta od pet, osam i 11 godina, izlazila su u četvrtak uvečer iz autobusa u istočnom njemačkom gradu Sebnitzu, gotovo 40 kilometara istočno od Drezdena, kada su napadnuti, navodi se u saopćenju.

Glasnogovornica policije nije mogla potvrditi nacionalnost napadača, dodavši da oni još nisu identificirani, prenosi Tanjug.

Antiimigrantski stavovi

Policija je pronašla nekoliko osoba starosti od 15 do 20 godina u blizini mjesta napada, ali još nije jasno da li su to napadači.

Njemačka je do sada primila 1,1 miliona izbjeglica i migranata, što je uznemirilo neke Nijemce koji imaju utisak da su im zemlju preplavili stranci različitih kultura i vjeroispovijesti, javlja Reuters.

Podrška antiimigrantskoj stranci Alternativa za Njemačku (AfD) porasla je od prošlogodišnjeg naleta izbjeglica i migranata, posebno u istočnim regijama u kojima je nezaposlenost uglavnom veća nego na zapadu Njemačke.

(Agencije)